Stadig få boliger på tvangsauktion

Publiceret 07-05-2015
Nyhed

I april måned var antallet af boliger på tvangsauktion 306. Således ligger antallet af tvangsauktioner fortsat på et lavt niveau sammenlignet med årene efter finanskrisen. Det viser de sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

Siden 2012 er antallet af tvangsauktioner faldet. I april var der 122 færre tvangsauktioner end gennemsnittet for 2012, hvor antallet af tvangsauktioner nåede sit højeste niveau efter finanskrisen. 

”Antallet af tvangsauktioner er faldet pænt siden toppen i 2012. Men når nogle boligejere alligevel ender i den ulykkelige situation, at de må sætte deres bolig på tvangsauktion, skyldes det ofte en længere periode med økonomiske vanskeligheder. Det kan fx være længevarende ledighed,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Langtidsledigheden har ligesom antallet af tvangsauktioner været faldende de seneste år. Ved årsskiftet var antallet af langtidsledige 36.687, hvilket er 13.633 personer færre end gennemsnittet for 2012.

”Vi ser, at dansk økonomi er i fremgang, og det afspejler sig blandt andet i den faldende langtidsledighed. At flere danskere er i job betyder, at færre boligejere har besvær med at betale ydelsen på deres realkreditlån til tiden,” slutter Ane Arnth Jensen.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde