Stadig billigt at låne med fast rente

Publiceret 25-09-2015
Nyhed

I august var den effektive realkreditrente inkl. bidrag 3,9 pct. på nye lån med fast rente. Det er en stigning på 1,1 procentpoint i forhold til februar i år, hvor renterne ramte et historisk lavt niveau. Det viser dagens tal fra Nationalbankens rentestatistik.


”Selv om renterne er steget de seneste måneder, så er det stadig rigtig billigt for de danske boligejere at optage lån med fast rente, når drømmeboligen skal finansieres. De danske familier kan i dag låne en million kroner til knap 2.300 kr. i renteudgifter inkl. bidrag efter skat om måneden for et fastforrentet lån. I februar da renterne var historisk lave, skulle man af med knap 1.650 kr. i renteudgifter hver måned. Så selv om det på den helt korte bane er blevet lidt dyrere for boligejerne at optage lån, kan danskerne stadig glæde sig over rigtig fordelagtige lånemuligheder,” siger Peter Jayaswal, underdirektør for Realkreditrådet.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde