Rentehop giver færre lånetilbud

Publiceret 12-08-2015
Nyhed

I juli blev der givet 21.618 lånetilbud til danske familier og virksomheder. Det er det laveste antal i 2015. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

 ”Antallet af lånetilbud har været faldende siden januar, hvor der var historisk mange lånetilbud. Niveauet af lånetilbud fra juli minder for første gang i år om niveauet fra sidste år. Renterne steg brat i maj og starten af juni, og det er en del af forklaringen på, at vi har færre lånetilbud i dag sammenlignet med tidligere på året,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet. 

I starten af året var renterne på et historisk lavt niveau. Boligejere kunne optage lån med en fast rente på helt ned til 2 pct. Det satte gang i konverteringer af eksisterende boliglån, og resulterede i et meget højt antal lånetilbud.

”Mange boligejere, der sad med et lån med høj rente i starten af året har grebet muligheden for at konvertere deres boliglån i årets første måneder. Derfor ser vi nu, at stormen omkring konverteringer er ved at være raset af i denne omgang. Sammen med forårets stigende renter har det været med til at bremse antallet af lånetilbud yderligere,” siger Ane Arnth Jensen.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud

Kilder: Realkreditrådet og Realkreditforeningen.

Note: De vandrette linjer indikerer årsgennemsnittet for det månedlige antal lånetilbud.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde