Rentefordel til danske virksomheder

Publiceret 26-11-2015
Nyhed

Danske virksomheder kunne i oktober optage lån i realkreditinstitutterne til en gennemsnitlig rente inkl. bidrag på 1,8 pct. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

”Dansk realkredit gør det muligt for danske virksomheder at optage billige lån med pant i fast ejendom. Det giver virksomhederne en fordel, når de skal konkurrere med andre europæiske virksomheder om, hvem der kan levere et produkt til den bedste pris,” siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet.

De danske virksomheder kunne i oktober optage lån med rentebinding på op til et år til en gennemsnitlig rente inkl. bidrag på 1,0 pct. Den effektive rente inkl. bidrag for lån med en rentebinding på mellem et og fem år var på 2,6 pct., mens virksomhederne skulle betale 3,2 pct. i rente inkl. bidrag, hvis de valgte at optage et fastforrentet realkreditlån.

”Fleksibiliteten i det danske realkreditsystem betyder, at danske virksomheder har mulighed for at optage præcis det lån, som passer bedst til virksomhedens situation. Og skulle denne ændre sig, er der altid mulighed for at omlægge lånet igen senere hen,” slutter Ane Arnth Jensen.

Figur: Effektiv rente inkl. bidrag til ikke-finansielle virksomheder opdelt på rentebindingsperiode

Kilde: Danmarks Nationalbank