Realkreditobligationer sikrer pensionen

Publiceret 28-07-2015
Nyhed

Forsikringsselskaber og pensionskasser ejer i juni realkreditobligationer for 639 mia. kr. Det svarer til, at 21 pct. af danske realkreditobligationer ejes af sektoren, hvilket er en stigning fra sidste år, hvor ejerandelen var 19 pct. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbanks Værdipapirstatistik.

”Forsikringsselskaber og pensionskasser står bag en stor del af købet af danske realkreditobligationer og dermed finansieringen af danskernes og virksomhedernes faste ejendomme. Obligationerne er attraktive, fordi de er let omsættelige og meget sikre. Derfor er danske realkreditobligationer et godt sted at placere pensionsmidlerne. De sikrer et lidt højere afkast end på statsobligationer og spreder investeringerne,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

For et år siden ejede forsikringsselskaber og pensionskasser 19 pct. af alle danske realkreditobligationer. I dag er andelen 21 pct., og det svarer til en beholdning på 639 mia. kr.

”Igennem pensionskassernes investeringer ejer mange danskere realkreditobligationer. På den måde er det også i høj grad i danskernes interesse, at obligationerne er så sikre, som de er,” siger Peter Jayaswal.
  

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde