Realkredit sikrer tag over hovedet

Publiceret 27-10-2015
Nyhed

Danskerne har boliglån for ca. 2.200 mia. kr. Det viser tal fra Danmark Nationalbank for september 2015. Hver dansker over 18 år har i gennemsnit lån for 491.000 kr., hvilket er fire gange større end den gennemsnitlige EU-borger.

”Danmark er et af de lande i Europa, hvor der givet flest boliglån pr. indbygger. Stort set alle boliger i Danmark finansieres med realkreditlån. Det kan både være udlån til almene boliger og udlejningsejendomme, men det dækker især over udlån til danske familier med hus og have,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Det er ikke uden grund, at danskerne i højere grad end i resten af Europa har mulighed for at låne penge til fast ejendom.

”Danskernes har boliglån, der er fire gange større end den gennemsnitlige EU-borgers. Muligheden for den høje belåning skyldes bl.a. vores velfungerende realkreditsystem, der giver alle lige adgang til boligmarkedet. Dertil kommer, at vi i Danmark har et pensionssystem, der sikrer opsparing til alderdom og store pensionsformuer. Sidst, men ikke mindst, betaler vi Danmark høje skatter til et velfærdssystem, der giver høj social sikkerhed,” siger Ane Arnth Jensen og afslutter:

”Samlet set skal de mange boliglån ses i lyset af, at vi Danmark sparer meget op og har store formuer sammenlignet med andre lande. Det har også den positive sideeffekt, at det fører til lave renter på realkreditlån, fordi investorerne har tillid til, at danskerne betaler deres lån tilbage.”

Figur: Lån til boligformål pr. indbygger over 18 år

Kilde: EMF – Hypostat, Danmarks Nationalbank.

Anm.: Tal for Danmark er for september 2015, mens resten er for ultimo 2014. Realkreditrådets statistikdatabase – klik her. Tidsserierne er opdateret frem til seneste kvartal.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde