Realkredit favner bredt

Publiceret 26-06-2015
Nyhed

Mange får glæde af de lave renter. Omkring 40 pct. af realkreditinstitutternes udlån går til andre end boligejerne. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbanks MFI-statistik.

”Realkreditlån er ikke kun for boligejere. Realkredittens udlån favner bredt og gives blandt andet til mange virksomheder. Landbrug og andre personligt ejede virksomheder har eksempelvis glæde af de lave renter i det danske realkreditsystem, mens beboere i andelsboliger har glæde af de lave renter via realkreditlån i andelsboligforeningen. Realkredit er altså med til at finansiere mange forskellige boligformål og virksomheder”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

”Det kræver naturligvis, at den enkelte låntager har mursten at stille som sikkerhed, men har man det, giver realkreditten adgang til billig finansiering. Danske realkreditobligationer er populære hos investorerne. Det er med til at sikre lave renter, der sænker omkostningerne og øger virksomhedernes konkurrenceevne over for udlandet”.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde