Rapport: Boligejerne kan selv forebygge tvangsauktion

Publiceret 03-07-2015
Nyhed

Ny rapport går tæt på årsagerne til, at mennesker må sætte deres bolig på tvangsauktion.

Et team af forskere fra Aalborg Universitet og DREAM giver med en ny rapport langt bedre indsigt i, hvad det er for omstændigheder, der kan føre til en tvangsauktion. 

Rapporten konkluderer, at en tvangsauktion ikke kommer som et lyn fra en klar himmel. Der går en proces forud. Og de helt store risikomomenter er ledighed, sygdom og skilsmisse. Men realkreditinstitutterne ved ikke automatisk, at boligejeren er blevet fyret, er syg eller ved at blive skilt. Boligejerne kan derfor hjælpe sig selv ved så tidligt som muligt at samarbejde med realkreditinstitutterne, som har en stor interesse i at finde andre løsninger end en tvangsauktion.

Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet siger:

”Rapportens konklusioner er både interessante og anvendelige, fordi de kan bruges til at målrette realkreditinstitutternes indsats for at begrænse antallet af tvangsauktioner. Budskabet er, at kunder, der oplever faresignaler som fyring, sygdom eller en skilsmisse, bør tage kontakt til deres realkreditinstitut med det samme, fordi det derved bliver nemmere at finde løsninger, så tvangsauktionen måske kan undgås.”

Klik her for at læse rapporten.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde