Opsving på boligmarkedet i hele landet

Publiceret 18-06-2015
Nyhed

Priserne på huse og ejerlejligheder er højere end for et år siden i alle regioner. På landsplan er huspriserne steget med 5,7 pct., mens ejerlejlighedspriserne er gået op med 9,6 pct. Der handles markant flere boliger, og vi skal helt tilbage til 2006 for at finde flere handler i en tilsvarende periode. Det viser Realkreditrådets boligmarkedsstatistik for 1. kvartal 2015.

”Vi har længe set prisstigninger i Hovedstadsområdet, men nu stiger priserne i alle landets regioner. Det betyder, at folk skal have flere penge op af lommen, når de skal ud og købe et hus. Helt konkret er prisen på et typisk hus på 140 kvm. ca. 90.000 kr. højere end for et år siden,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Priserne på huse er steget mest i Region Hovedstaden, hvor den gennemsnitlige pris er ca. 8 pct. højere end for et år siden. Stigningen har været lidt mindre i Region Sjælland, Nordjylland og Midtjylland, hvor priserne er 5-6 pct. højere end sidste år, mens priserne på huse i Region Syddanmark er ca. 3 pct. højere. Der kan dog være store forskelle på prisudviklingen inden for regionerne, og i hver femte af landets kommuner er huspriserne lavere end for et år siden.

”Opsvinget på boligmarkedet hænger bl.a. sammen med den økonomiske fremgang og de meget lavere renter. Renterne på de fast forrentede realkreditlån kom i årets første måneder ned på rekordlave niveauer, men de er dog efterfølgende steget,” siger Ane Arnth Jensen.

Flere bolighandler

Opsvinget på boligmarkedet kan også ses på handelsaktiviteten. Der blev handlet omkring en femtedel flere huse og en tredjedel flere ejerlejligheder i 1. kvartal 2015 end i samme periode året før, og handelsaktiviteten er steget i alle regioner.

”Flere huse og ejerlejligheder skiftede i 1. kvartal hænder, og vi skal helt tilbage til 2006 for at finde flere handler i en tilsvarende periode,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Udviklingen i salgspriserne mellem 1. kvartal 2014 og 1. kvartal 2015

Kilde: Boligmarkedsstatistikken

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde