Nye regler skal gøre det lettere at finde det bedste lånetilbud

Publiceret 23-04-2015
Nyhed

Ny lov hjælper de forbrugere, som er på jagt efter det bedste tilbud om boliglån.

Folketinget har netop vedtaget de love, der skal gennemføre EU’s boligkreditdirektiv. Et af elementerne i de nye regler er, at forbrugerne i hele EU fremover skal have de vigtigste informationer om lånetilbud i et EU-standardiseret skema. Formålet med skemaet er at give forbrugerne et værktøj til lettere at kunne sammenligne flere forskellige lånetilbud, så de nemmere kan finde det bedste tilbud. 

Danske realkreditinstitutter giver allerede i dag de informationer på samme måde og med samme systematiske opbygning. Men de nye regler betyder, at fra 2016 kommer bankerne nu også med på samme skema, når de tilbyder boliglån. Samtidig skal långivere fra andre EU-lande også give deres informationer om lånetilbud på den måde. 

”Vi er positive over for det nye skema, og vi vil arbejde for, at skemaet giver værdi for låntagerne. Vi ser gerne, at skemaet kan være med til at sikre fortsat mobilitet og konkurrence på EU-markedet for boligkredit. Vi er helt sikre på, at vi tilbyder verdens bedste og billigste lån, så vi hilser alle tiltag velkommen, som skaber gennemsigtighed for forbrugerne og fastholder konkurrence på markedet ”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde