Nu koster det 1.800 kr. om måneden at låne en million kr

Publiceret 26-02-2015
Nyhed

I januar 2015 var den effektive realkreditrente inkl. bidrag 3,1 pct. med rentebinding over 10 år. Det er et fald på 1,2 pct. point siden januar 2014, viser dagens tal fra Nationalbankens rentestatistik.

”Det økonomiske landskab giver i øjeblikket danskerne en historisk billig mulighed for at låse renten på deres boligfinansiering. Og mange boligejere har da også allerede valgt at udnytte muligheden. Den store interesse betyder, at realkreditinstitutterne i januar måned gav det største antal lånetilbud i ti år,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Boligejere der vil binde renten i mere end ti år, har i dag i gennemsnit renteudgifter inkl. bidrag for knap 1.800 kr. om måneden pr. lånt million. Det er 690 kr. lavere om måneden end for bare ét år siden.”

Figur: Effektiv rente inkl. bidrag for realkreditlån med rentebinding over 10 år

Kilde: Nationalbanken

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde