Laveste boligudbud i fem år

Publiceret 06-03-2015
Nyhed

Der stod 54.049 ejerboliger til salg i Danmark ved udgangen af februar. Det er det laveste antal boliger til salg i fem år.

Samlet set er boligudbuddet faldet med 4.026 boliger det seneste år. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for februar 2015. Faldet fordeler sig på 2.295 færre parcel- og rækkehuse, 1.259 færre ejerlejligheder og 472 færre fritidshuse.

”I februar er der nedtaget godt 22 pct. flere ejerboliger end i februar sidste år. Mønsteret med flere nedtagne boliger end det forgangne år har været det samme gennem de seneste 15 måneder, og det betyder, at vi i dag står med et samlet boligudbud, der ikke har været lavere siden starten af 2010”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Ane Arnth Jensen tilføjer:

”Der har været en større handelsaktivitet på boligmarkedet det seneste år. Det kan være en af årsagerne til, at der er flere nedtagne boliger og et lavere boligudbud.”

Lange udbudstider på huse trods fald i Hovedstaden

Huse i hele landet har i gennemsnit stået til salg i mere end 11 måneder. På trods af den øgede handelsaktivitet det seneste år ligger udbudstiderne dermed noget nær det højeste niveau nogensinde.

”Udbudstiderne på huse i hele landet er øget en smule det seneste år. Huse har i gennemsnit stået til salg i over 11 måneder. Alligevel er udbudstiden på huse i København By og København omegn henholdsvis 11,4 og 5,8 pct. lavere end sidste år. Huse i Hovedstaden har i gennemsnit stået til salg imellem fire og fem måneder,” konstaterer Ane Arnth Jensen.

Udbudstiderne på lejligheder er faldet med en måned på landsplan det seneste år. Lejligheder har i gennemsnit stået til salg i seks måneder.

Højere udbudspriser på huse i Hovedstaden

Udviklingen i udbudspriserne deler landet. Mens udbudspriserne på huse i Hovedstaden er øget med op til 9,5 pct. i Københavns omegn, er der lavere udbudspriser mange andre steder i landet.

”Udbudspriserne på huse bevæger sig fortsat i hver sin retning, når man sammenligner udviklingen i og omkring Hovedstaden med de fleste andre landsdele. Det betyder samtidig, at prisforskellen øges, og det bliver dyrere at flytte til Hovedstaden fra andre dele af landet. I dag er prisforskellen på et hus på 140 kvm. lige godt 2,8 mio. kr. mellem København omegn og Bornholm, der er den landsdel med de laveste huspriser,” siger Ane Arnth Jensen, og tilføjer:

”Vi skal tilbage til 2007 for at finde en større forskel”.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde