Laveste antal tvangsauktioner i seks år

Publiceret 07-01-2015
Nyhed

Antallet af tvangsauktioner ligger på det laveste niveau i seks år. Det viser en opgørelse af Danmarks Statistiks tal for tvangsauktioner i 2014.

Sidste år faldt antallet af tvangsauktioner med 22 pct., og 3.499 familier var berørt. 

”Færre og færre familier står i den ulykkelige situation, at deres bolig ryger på tvangsauktion. Især de seneste to år er antallet af tvangsauktioner faldet markant, og omfanget er på det laveste niveau i seks år. Det er en meget glædelig udvikling,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Der ligger ofte betalingsproblemer, udløst af fx sygdom, ledighed eller skilsmisser, forud for tvangsauktioner. 

”Det faldende antal tvangsauktioner hænger sammen med, at færre danske familier har problemer med at betale boligydelsen. I dag er ca. 4.000 familier mere end tre måneder bagud med betalingerne på deres boliglån. Da krisen ramte hårdest var næsten 9.000 familier i problemer. Betalingsproblemerne er skrumpet i takt med de seneste års bedring på arbejdsmarkedet. Samtidig er det siden krisen blevet meget billigere at låne,” forklarer Ane Arnth Jensen.

Mandag den 2. februar 2015 offentliggør Realkreditrådet nye tal for restancerne på realkreditlån.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde