Lånestormen løjer af

Publiceret 12-05-2015
Nyhed

I april 2015 blev der givet 37.095 lånetilbud til danske familier og virksomheder. Dermed fortsætter det høje antal lånetilbud om end på et lidt lavere niveau end i de foregående måneder. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

”De lave renter har medvirket til, at 2015 indtil videre har budt på et meget højt antal lånetilbud i forhold til de foregående år. Alene i april gav de danske realkreditinstitutter godt 37.000 lånetilbud, hvilket er det højeste antal lånetilbud, vi har set i april måned de sidste fem år,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet. 

Der er foreløbigt i gennemsnit blevet givet godt 47.500 lånetilbud om måneden i 2015. Det skyldes især et ekstraordinært stort antal lånetilbud i januar og februar. 

”Selv om der stadig blev givet et stort antal lånetilbud i april, når vi sammenligner med tidligere år, er det alligevel et lavere niveau, end vi så i starten af året. Det kan skyldes, at mange familier allerede har omlagt deres lån til et nyt med fast, lav rente,” siger Ane Arnth Jensen.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Det er en kæmpe gevinst for danske boligejere og virksomheder, at man kan lægge realkreditlån om og høste gevinsten ved den lavere rente. Hvis man har lån med fast rente får man tilmed også en fordel, hvis renten stiger. Når renten stiger, kan man indfri sit fastrentelån til en lavere kurs, end den lånet blev optaget til. I andre lande har man ikke samme fordelagtige vilkår, som man har med den danske realkreditmodel.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde