Låneinteressen puster ud

Publiceret 10-06-2015
Nyhed

I maj 2015 blev der givet 30.576 lånetilbud til danske boligejere og virksomheder. Antallet af lånetilbud er højt for maj, der typisk er en stille måned, men sammenligner man med niveauet indtil videre i 2015 tager låneinteressen sig en puster. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

”Interessen for realkreditlån har været rigtig stor i årets første fem måneder, hvor danske boligejere og virksomheder har fået 220.000 lånetilbud, og det er det højeste antal i 10 år. De mange lånetilbud skyldes især den omlægningsbølge, der skyllede ind over boligmarkedet i årets første måneder,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Da renterne var på deres laveste, kunne en familie konvertere deres 30-årige realkreditlån med en kuponrente på 4 pct. til et tilsvarende lån med 2 pct. i rente. For et lån på 1 mio. kr. giver det en besparelse på 400 kr. om måneden.

”Danske boligejere og virksomheder har i 2015 for alvor kunnet høste frugterne af de lave renter.  Men i takt med at renterne er steget den seneste måned, er lysten til omlægning hos danskerne løjet en smule af,” siger Ane Arnth Jensen.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde