Igen og igen og…

Publiceret 14-09-2015
Nyhed

​”Bliv ved med at tage risiko, begå fejl, lær af dem og bliv bedre næste gang,” sagde den amerikanske ambassadør Rufus Gifford til en masterclass i Finansrådet for student startups.

Senere i denne måned er den amerikanske ambassadør Rufus Gifford vært ved Student Startup Investor Ball i ambassadørboligen i Rydhave. Det er et af årets største og mest eksklusive investorevents, hvor unge, danske startup-virksomheder, skabt af studerende på videregående uddannelser og nye dimittender, får mulighed for at skaffe risikovillig kapital fra et stort fremmøde af potentielle investorer. 

-Jeg glæder mig helt utrolig meget til Investor Ball. Jeg håber på, at nogle af jer vil møde investorer, som kan løfte jeres virksomheder til det næste niveau, sagde Rufus Gifford, da han mandag bød 31 Student Startups fra hele landet velkommen til en masterclass i Finansrådet.  

Rufus Gifford: ”Jeg tror, at vi skal lave mange flere af denne type samarbejder som ”Student Startup Investor Ball” mellem regeringer og den private sektor. 

 

Her fik de unge entreprenører råd og input til, hvor og hvordan de kan finde risikovillig kapital, til værdisætning af deres virksomhed, til optimering af deres forretningsplan, hvordan man får lån i banken og træning i det afgørende investorpitch.
 

Danske Banks erhvervskundedirektør for Finanscenter Storkøbenhavn Ole Rahbek Mathiassen: ”Vær velforberedte når I møder banker med grundige forretningsplaner, hvor I også redegør for jeres egne svagheder og trusler på markedet. Og vær realistiske, endda gerne til den konservative side.”

 

 
Jan Rosenbom Keystones: ”Rigtig mange startups overvurderer deres markedsværdi, og de er også ofte meget optimistiske i forhold til, hvor lang tid det tager at penetrere et marked.”

 

-Jeg har selv erfaringer med at starte virksomheder, og jeg har fejlet stort. Endda flere gange, forklarede Ambassadøren og opfordrede samtidig den fyldte sal til at blive ved og ikke lade sig slå ud af modgang:

-Jeg fik først succes, da jeg fandt ud af at balancere hoved og hjerte. Og det er for mig præcis, hvad entreprenørskab handler om. Vi har alle sammen brug for at have udfordringer og mål i tilværelsen, det tror jeg også, at I har. Så bliv ved med at tage risiko, begå fejl, lær af dem og bliv bedre næste gang. Igen og igen og igen, sagde Rufus Gifford.

Ambassadøren understregede også, at Den Amerikanske Ambassade er til for at hjælpe danske virksomheder, som ønsker at komme ind på det amerikanske marked. 

-Vi kan hjælpe jer med at navigere rundt i systemet, og jeg vil jo selvfølgelig gerne opmuntre jer til at investere i USA, det er jo faktisk det, som jeg er ansat til, sagde ambassadøren med et skævt smil.   

 

Virksomheder udvalgt til Student Startup Investor Ball

​Navn og uddannelses-institution
Produkt​​

Emplate ApS
Aarhus Universitet

​iBeacons som kan kommunikere med smartphones inden for kort afstand, f.eks. til markedsføring i indkøbscentre.
Aalborg Universitet KBH
​En "digital grøn finger", der kan måle fugtighed, temperatur mv. i planter i kontorbygninger.
KEA
​Højhælede sko i elegant design.
DTU
​Solceller der kan absorbere langt mere energi end de eksisterende produkter.
SIMAC​
​Miljøteknologi til skibe.
Københavns Universitet​
​Et måleapparat til produktionsbygninger, gartnerier mv.
ApS Aarhus Universitet
​En parasalfod der både er lettere og mere stabil.
Aarhus Erhvervs-akademi​ BA level
Golfudstyr med indbygget velgørenhed.
KEA
​Website hvor kunder kan leje smykker mv.
TradeApp 
CBS​
​Digitalt loppemarked.
Nembooking 
CBS
​Storbyferie med oplevelser inkluderet.
Aarhus Universitet
​Hudplejeprodukt mod acne.
DTU​
​Nye bakteriekulturer til lægemiddelindustrien.
DaybuilderSolutions 
KU (Aalborg Universitet)
​Metode til at undgå genindlæggelser i psykiatrien.
CBS, SDU, DTU
​Et nyt strategispil.
Aarhus Universitet​
​Undertøj til mænd.

     

Student Startup Investor Ball - program 

Det er Fonden For Entreprenørskab, som står bag Student Startup Investor Ball i samarbejde med Den Amerikanske Ambassade og Finansrådet. 
___________________________________________________
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør