”I skal ikke læne jer tilbage og nyde pengene”

Publiceret 25-09-2015
Nyhed

Den amerikanske drøm rykkede lidt tættere på, da 16 unge iværksættere satte mere end 100 investorer fra dansk erhvervsliv i stævne hjemme hos den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford.

Den amerikanske ambassadørbolig dannede torsdag eftermiddag ramme om et af årets helt store iværksætterevents, Student Startup Investor Ball.

16 virksomheder, skabt af studerende fra landets videregående uddannelser, fik en unik mulighed for at fortælle om deres forretningsidé og netværke med mere end 100 professionelle investorer, deriblandt den danske iværksætterelite med Christian Stadil, Jesper Buch, Moonis Kamil og Tommy Ahlers i spidsen. 

"I skal tænke stort fra starten" sagde Tommy Ahlers til de håbefulde iværksættere. 

Tommy Ahlers, der er manden bag exitsucceser som Podio og Zyb, åbnede ballet med en motivationstale, der fik de unge iværksætterhåb helt frem på stolerækkerne. 

-At være iværksætter er det bedste job, du kan få. Jeg har startet flere virksomheder, jeg har solgt dem og jeg vil gøre det igen. For mig handler det om at bygge flere virksomheder og investere i nye virksomheder. I skal ikke læne jer tilbage og nyde pengene, hvis I får solgt jeres virksomheder. Brug pengene til at starte nye virksomheder, det er sådan, vi får et økosystem op at stå. I kan trække jer tilbage og lege investorer, når I bliver 60 år, tordnede Tommy Ahlers entusiastisk og fortsatte:

-I skal tænke stort fra starten. Når I starter en virksomhed, skal I gøre det fordi, I vil ændre verden. I skal turde have den ambition, ellers når I ingen vegne.

Tommy Ahlers sendte depechen videre til de 16 virksomheder, som hver fik to minutter til at tiltrække sig opmærksomhed og investeringer fra de fremmødte erhvervsfolk. Forretningsidéerne favnede meget bredt fra en nyudviklet ansigtscreme mod acne til komfortable, højhælede sko til kvinder og ny spil-app.

Luften emmede af håb og drømme i de to stuer, som var indrettet til netværksaktiviteter. Visitkort blev byttet, gode råd og ideer til forretningsudvikling blev afleveret med pondus og genuin interesse henover høje caféborde. Der blev talt højt om muligheder og hvisket intenst om konkrete penge og andele. 

Dagens vært Rufus Gifford giver gode råd.

-Vi er jo næsten på amerikansk grund, og fremlæggelserne var på engelsk, det løfter på en eller anden måde det hele. Alle iværksættere deler jo drømmen om det helt store gennembrud i USA, sagde Tommy Ahlers på vej ind til dagens programsatte højdepunkt, kåringen af den virksomhed, som investorerne samlet set syntes bedst om.

Vinderen blev firmaet Daybuilder, som har skabt en webplatform, der via sensorer og selvrapportering hjælper psykiatriske patienter med hurtigere diagnostisering og forebygger genindlæggelse.  

-Det har været en stor oplevelse at være med. Vi har fået meget god feedback, og så fik vi nogle rigtig gode kontakter i dag – faktisk flere end vi næsten havde tid til at tale med. Det var, hvad vi håbede på, og nu går vi i gang med at planlægge møder med alle de interesserede investorer, sagde Lasse Benn Nørregaard og Petar Zaykov, der sammen med Philip Kaare Løventoft står bag Daybuilder.

Student Startup Investor Ball blev afholdt i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab, Den Amerikanske Ambassade og Finansrådet. Desuden med støtte fra Nordea, Dana, Keystones, Warpigs, Beringer og CA Wines.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør