Hver femte realkreditkrone stammer fra udlandet

Publiceret 29-06-2015
Nyhed

Godt hver femte realkreditkrone er i dag finansieret af udlandet. Herhjemme er det især banker, forsikringsselskaber og pensionskasser, der er aftager af de danske realkreditobligationer. Det viser dagens tal fra Nationalbankens værdipapirstatistik for maj 2015.

De seneste år er udlandets beholdning af danske realkreditobligationer steget, så godt hver femte realkreditkrone i dag kommer fra udlandet. Det er tæt på en fordobling i forhold til for fem år siden, hvor godt hver tiende realkreditkrone blev finansieret af udlandet. 

”De seneste fem år har udlandet øget deres beholdning af danske realkreditobligationer med 351 mia. kr. til 636 mia. kr. Det betyder, at de i dag holder mere end hver femte danske realkreditkrone. Vender vi blikket hjemad kan vi se, at det især er bankerne, der er glade for at købe de danske realkreditobligationer. De ejer knap halvdelen af de danske realkreditobligationer, mens forsikringsselskaber og pensionskasserne står for godt en femtedel,” siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet og fortsætter:

”De danske realkreditobligationer har ry for at være både sikre og omsættelige, og det gør dem attraktive for alle typer af investorer både i Danmark og udlandet. Herhjemme indgår beholdningen af realkreditobligationer bl.a. i bankernes fondsbeholdning, hvor de er med til at sikre bankernes likviditetsstyring, også når bølgerne går højt på de finansielle markeder.”

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde