Højere priser på ejerlejligheder

Publiceret 04-02-2015
Nyhed

Priserne på ejerlejligheder steg i november 2014 med 1,1 pct. i forhold til måneden før. Set over de seneste knap tre år har priserne været stigende og ejerlejlighederne blev i november handlet til priser, der var 24,1 pct. højere end ved indgangen til 2012. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

”Priserne på ejerlejligheder steg med 1,1 pct. i november, og ser vi på udviklingen de seneste knap tre år, er priserne på ejerlejligheder gået op. I november 2014 lå priserne på landsplan i gennemsnit knap en fjerdedel over det niveau, vi så i starten af 2012. Som ejer af en ejerlejlighed kan man altså glæde sig over, at ens bolig er blevet mere værd. På den anden side må man som køber konstatere, at lejligheden er blevet dyrere,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet og fortsætter:

”Med til historien hører, at prisstigningen dækker over regionale forskelle. Det er særligt i og omkring hovedstaden, at vi ser stigende priser”.

Til sammenligning er priserne på huse i november 2014 i gennemsnit 8,0 pct. højere end i januar 2012.

Figur: Prisindeks på ejerboliger, 2006 = indeks 100

Kilde: Danmarks Statistik

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde