Hjælp til økonomisk rådgivning i almene boliger

Publiceret 23-04-2015
Nyhed

BL og Finansrådet går sammen om at hjælpe økonomisk trængte beboere i almene boligselskaber.

Uoverskuelige gældsproblemer rammer i alle befolkningsgrupper. Mere end en million danskere bor i almene boliger, og deres boligselskab får nu et nyt værktøj til at hjælpe de beboere, der har mistet overblikket over økonomien. Beboere, der er  bagud med huslejen, kan komme i fare for at blive sat ud af deres lejlighed.
 
Derfor udgiver BL, Danmarks Almene Boliger, og Finansrådet nu en folder, der skal inspirere flere almene boligselskaber til at tilbyde økonomisk rådgivning for at undgå dette.
 
Flere almene boligselskaber tilbyder allerede i dag økonomisk rådgivning til deres beboere. Der er positive erfaringer med rådgivningen, fordi det kan være med til at sikre, at den enkelte beboers økonomi bliver rettet op. Dermed kan man undgå de store menneskelige omkostninger, der ofte er konsekvensen af en udsættelse, ligesom både boligselskabet og kommunen sparer penge.
 
-Med folderen har vi samlet viden om, hvordan det enkelte boligselskab kan komme i gang med at tilbyde økonomisk rådgivning. Dermed håber vi, at antallet af lejere, der bliver sat ud, kan nedbringes, siger administrerende direktør i BL, Bent Madsen.
 
Også Finansrådets vicedirektør, Louise C. Mogensen, glæder sig over tiltaget:
 
-Med folderen håber vi, at flere danskere får hjælp til de uåbnede rudekuverter. I sidste ende handler det om at flere får styr på deres privatøkonomi, og får balance mellem deres indtægter og udgifter, siger hun.
 
 
________________________________________________

Fakta: BL

Danmarks Almene Boliger (BL) er interesse- og brancheorganisation for ca. 550 almene boligorganisationer med tilsammen 560.000 boliger - eller hver 5. danske bolig. 
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør