Fortsat prisstigning på ejerlejligheder

Publiceret 30-09-2015
Nyhed

Huspriserne faldt med 0,5 pct. i juli, mens priserne på ejerlejligheder steg med 1 pct. Det seneste år er huspriserne steget med 6,5 pct., mens priserne på ejerlejligheder i samme periode er gået op med 10,3 pct. Det viser de aktuelle tal fra Danmarks Statistiks ejendomssalg for juli 2015.

”Priserne på både huse og ejerlejligheder er skudt i vejret i de første måneder af året. Mens ejerlejlighederne har fortsat forårets stigninger, er det gået lidt tilbage på markedet for huse de seneste par måneder.” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Priserne på huse er mindre end 10 pct. fra toppen tilbage i sommeren 2007. Ejerlejligheder handles nu til priser, der ligger lige over niveauet fra sommeren 2006, hvor priserne på ejerlejligheder senest toppede.

”Det kan se ud som om, priserne er på vej tilbage på rekordniveauet fra før krisen, men hvis man tager man højde for den løbende prisudvikling i samfundet, ser billedet anderledes ud. Korrigeret for inflation ligger huspriserne omkring 20 pct. lavere end på toppen, mens priserne på ejerlejlighederne ligger omtrent 15 pct. lavere end da priserne var højest,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Prisindeks på ejendomme, Indeks 2006=100

Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde