Fortsat høj aktivitet på boligmarkedet

Publiceret 06-11-2015
Nyhed

Der er fjernet 5.343 huse fra boligudbuddet i sidste måned. Det er 279 flere huse, end der normalt forsvinder i oktober måned. Det viser Realkreditrådets Boligudbudsstatistik for oktober 2015.

”Boligmarkedet er igen gået ind i en periode, hvor der fjernes flere huse fra ejendomsmæglernes hylder end normalt. Aktiviteten på boligmarkedet lod til at puste ud i de tidlige sommermåneder efter et forår med høj aktivitet. Men siden juli er der igen fjernet flere huse fra boligmarkedet end normalt, og tendensen har været stigende ind i efteråret,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og tilføjer:

”Der er fjernet flere huse fra boligudbuddet end normalt i ni ud af landets elleve landsdele. Det er kun i Vestjylland og på Vest- og Sydsjælland, at der er nedtaget færre huse end normalt.”

Der står 57.660 ejerboliger til salg på det danske boligmarked. Udbuddet fordeler sig på 38.288 parcel- og rækkehuse, 7.301 ejerlejligheder og 12.071 fritidshuse. Det samlede boligudbud er faldet med 2.236 boliger det seneste år.

”Hovedstaden nævnes ofte i forbindelse med den senere tids fremgang på boligmarkedet. Udviklingen er dog så småt ved at få fat i andre dele af landet. Det seneste års fald i boligudbuddet skyldes primært, at der står færre huse og ejerlejligheder til salg uden for Hovedstaden, mens der faktisk er kommet flere ejerlejligheder og huse til salg i København,” siger Ane Arnth Jensen.

Mens et gennemsnitligt hus på 140 kvm. står med et uændret prisskilt i forhold til for et år siden på 1,98 mio. kr. er prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. øget med godt 320.000 kr. til 2,35 mio. kr.

Figur: Nedtagne huse i forhold til normalt

Kilde: Realkreditrådets Boligudbudsstatistik

Note: Normalen er målt ved det gennemsnitlige antal nedtagne huse i den pågældende måned siden 2004

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde