Fortsat fremgang for fast rente

Publiceret 26-02-2015
Nyhed

Boligejernes lån med fast rente er vokset med 21 mia. kr. det seneste år. Nye lån med fast rente gives i stor stil både i forbindelse med omlægninger og boligkøb. Det viser de nyeste MFI-tal fra Nationalbanken.

Andelen af fastforrentede lån for boligejere er i 2014 steget fra 32,8 pct. til 34,8 pct. af den samlede lånemasse.

”Flertallet vælger nu fast rente, når de skal købe en bolig. Knap 60 pct. af alle nye realkreditlån til boligkøb har fast rente i hele lånets løbetid. Det er en større andel end i starten af 2014, hvor 40 pct. af nye lån var med fast rente. Det afspejler, at den lave rente og større sikkerhed ved et fastforrentet lån nu er attraktivt for flere låntagere,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet og fortsætter:

”Fremgangen for fastforrentede lån er sket sideløbende med, at renten er faldet og nu er nede på 2 pct. på 30-årigt lån. Mange boligejere har benyttet rentefaldet til at konvertere deres lån og har derved sikret sig en lav rente mange år ud i fremtiden”.

Figur: Andel fastforrentede lån til ejerskifte

Kilde: Nationalbanken

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde