Fortsat fald i bankrøverier

Publiceret 24-11-2015
Nyhed

Finansrådet har opgjort antallet af bankrøverier for 3. kvartal 2015 til 2 bankrøverier. Det betyder, at der samlet for de 3 første kvartaler af 2015 har været 7 bankrøverier i alt.

-Syv bankrøverier er stadig syv for mange. Når det er sagt, så er det glædeligt, ikke mindst for de berørte kunder og ansatte, for hvem røverier kan have store konsekvenser, at antallet af røverier fortsætter med at falde. For ti år siden havde vi  ca. syv bankrøverier om måneden, i dag har vi det samme antal for tre kvartaler. Og sammenligner vi med sidste år, havde vi 16 bankrøverier i de samme tre kvartaler, siger forretningskonsulent Rasmus Engbæk Larsen fra Finansrådet.
 
For Finansrådet er det vigtigt at understrege, at krigen ikke er vundet endnu og at man skal fastholde fokus i bankerne. 
 
-Det er vores ambition og klare målsætning, at vi på et tidspunkt kan skrive et rundt 0, når vi opgør antallet af bankrøverier. Men erfaringerne viser også, at de kriminelle generelt er fleksible og gode til at finde og udnytte svagheder. I det lys er det rigtig positivt at se, at sektorens fokus på at nedbringe antallet af røverier afspejles i de nye tal, siger Rasmus Engbæk Larsen.
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør