Fortsat få tvangsauktioner

Publiceret 09-04-2015
Nyhed

I marts var der 296 tvangsauktioner, og dermed er antallet af tvangsauktioner på det samme lave niveau, der har kendetegnet det seneste år. Siden starten af 2014 har der i gennemsnit været 292 tvangsauktioner om måneden. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

”Antallet af tvangsauktioner er i marts steget en lille smule, men ligger fortsat omkring det laveste niveau siden finanskrisen. Niveauet afspejler, at danske boligejere vedholdende er blevet bedre til at betale ydelsen på deres realkreditlån,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet. 

Senest toppede antallet af tvangsauktioner i februar 2012, og derfra har antallet været faldende til det nuværende niveau. På samme tid har renterne været faldende, og de lavere renter har styrket boligejernes betalingsevne.

”De senere års rentefald har givet boligejerne lavere ydelse på realkreditlånet. Har man haft et lån med variabel rente, har man automatisk fået glæde af rentefaldet, og har man et fastforrentet lån har man mulighed for at konvertere ned i en historisk lav fast rente på 2 pct. Sammenlignet med slutningen af februar 2012 betyder rentefaldet en ydelsesbesparelse efter skat på et fastforrentet lån på 450 kroner om måneden per lånt million. Det giver mere luft i boligejernes økonomi,” siger Ane Arnth Jensen.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde