Fortsat få klagesager i Realkreditankenævnet

Publiceret 22-06-2015
Blog

Realkreditankenævnet har i dag offentliggjort deres årsberetning for 2014. I alt behandlede Realkreditankenævnet 301 sager mod 310 sager i 2013. Antallet af henvendelser til Realkreditankenævnet viser, at der er en stor interesse for at tale om tingene, inden de bliver til klager.

”Der er stadig en del klager om de seneste års bidragsstigninger, og det er forståeligt, at boligejerne er optaget af prisen på deres boliglån. Bidragsstigningerne skyldes bl.a. øgede kapitalkrav til realkreditinstitutterne, som er en regning fra EU. Det er ikke mindst for at kunne leve op til disse udefrakommende krav, at der er behov for, at realkreditinstitutterne kan justere det økonomiske grundlag over lånets løbetid”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet. 

De fleste sager om bidrag viser, at nævnet finder, at forhøjelserne er rimelige.

Realkreditankenævnet består af en uvildig formand, som er højesteretsdommer, og en række medlemmer, som er udpeget af henholdsvis Forbrugerrådet Tænk samt Realkreditforeningen og Realkreditrådet.

Du kan besøge Realkreditankenævnets hjemmeside ved at klikke her.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde