Flere lånetilbud i september måned

Publiceret 09-10-2015
Nyhed

I september gav realkreditinstitutter 19.111 lånetilbud til danske familier og virksomheder. Det er 4.073 flere end i august. Det er første gang siden toppen i januar, at antallet af lånetilbud er steget i 2015. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

”Antallet af lånetilbud er steget for første gang i år. I gennem 2015 har antallet af lånetilbud ellers været faldende fra det meget høje niveau ved årsskiftet, hvor der blev givet historisk mange lånetilbud til konverteringer. Det lidt højere antal lånetilbud i september skal blandt andet ses i lyset af, at det for nogle boligejer og virksomheder er mere attraktivt at indfri deres lån og få et nyt inden den 31. oktober. Derfor stiger antallet af lånetilbud ofte i september og oktober,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

Selvom antallet af lånetilbud er steget i september, så er det alligevel godt 15.500 lavere end det gennemsnitlige antal lånetilbud for 2015.

”De store konverteringsbølger får ofte låneaktiviteten på alle andre tidspunkter til at se lav ud. Men omfanget af lånetilbud i september afspejler i virkeligheden et mere normalt niveau,” afslutter Peter Jayaswal.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud

Kilder: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

Note: De vandrette linjer indikerer årsgennemsnittet for det månedlige antal lånetilbud.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde