Flere lånetilbud i 2014

Publiceret 09-01-2015
Nyhed

I december 2014 gav de danske realkreditinstitutter 23.777 lånetilbud til danske familier og virksomheder. Samlet set blev der i 2014 givet 270.753 tilbud til eksisterende og potentielle boligejere. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

Der blev i december 2014 givet godt dobbelt så mange lånetilbud som i december måned 2013. Særligt i anden halvdel af 2014 er der blevet givet mange lånetilbud i forhold til året før.

”December 2014 har budt på mange lånetilbud i forhold til, hvad vi så i december året før. Generelt har vi set flere lånetilbud i 2014 end i 2013, især hen over efteråret og vinteren. Det skyldes blandt andet en rigtig stor interesse fra familiernes side for at omlægge deres boliglån i kølvandet på de faldende renter hen over året,” siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet, og fortsætter:

”Særligt efter at institutterne i august åbnede op for det 30-årige lån med 2,5 pct. i fast rente, har rigtig mange boligejere sparet penge ved at omlægge deres boliglån.”

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud, 2012-2014

Kilder: Realkreditrådet og Realkreditforeningen.

Note: De vandrette linjer indikerer årsgennemsnittet for det månedlige antal lånetilbud.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde