Flere boligejere vælger lån med afdrag

Publiceret 22-10-2015
Nyhed

Det seneste kvartal har godt 6.600 flere boligejere fået et realkreditlån med afdrag. Samtidig er antallet af lån uden afdrag reduceret med knap 4.000 lån. Det viser Realkreditrådets udlånsstatistik for 3. kvartal 2015.

Realkreditudlån med afdrag til landets boligejere er øget med 9,9 mia. kr., mens lån uden afdrag er reduceret med 0,7 mia. kr. i 3. kvartal 2015. Det samlede realkreditudlån til boligejerne er dermed øget med godt ni mia. kr.

”Fremgangen i realkreditudlånet til boligejere bæres frem af lån med afdrag. Der er kommet godt 6.600 flere lån med afdrag til danske boligejere i seneste kvartal. Og samtidig er lån uden afdrag reduceret,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, og tilføjer:

”Vi kan se, at boligejerne med afdrag i høj grad kombinerer det med fast rente. Den lange rente er lav i historisk perspektiv og mange boligejere udnytter muligheden til også at afdrage på boliglånet”.

Andelen af lån med afdrag til boligejerne er øget de senere år. I dag er godt 47 pct. af udlånet til de danske boligejere med afdrag.

”Udviklingen det seneste kvartal står ikke alene. For to år siden udgjorde andelen af realkreditlån med afdrag til boligejerne godt 43 pct. af det samlede udlån. I dag er det godt 47 pct. af det samlede udlån til boligejere,” konstaterer Peter Jayaswal, og forklarer:

”Der tales meget om bidragsstigninger i realkreditten, men stigningen afhænger af låntypen. Særligt lån med afdragsfrihed og F1-lån er blevet dyrere, mens de fastforrentede lån næsten ikke er steget i pris. Det kan også have været medvirkende til, at vi i dag ser flere låntagere med afdrag og fast rente.”

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde