Flere boligejere betaler til tiden

Publiceret 07-05-2015
Nyhed

I dag er knap 40 familier bagud med betalingerne på deres boliglån i en typisk kommune med ca. 15.000 ejerboliger. Det er det laveste niveau i 6½ år.

Færre boligejere er bagud med ydelsen på deres boliglån. Det viser Realkreditrådets tal for restancer i 1. kvartal 2015. Aktuelt er ca. 3.500 boligejere bagud med boligydelserne, og det er omkring 200 færre end for et år siden.

”Flere og flere familier har fået økonomien på ret køl, og kun ganske få boligejere er bagud med terminerne. I en typisk kommune med ca. 15.000 ejerboliger er kun knap 40 familier bagud med betalingerne på deres boliglån,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Boligejernes betalingsproblemer er løbende faldet siden 1. kvartal 2010 og er nu de laveste i 6½ år.

”Boligejernes betalingsproblemer er mere end halveret siden begyndelsen af 2010. Dengang var der i omegnen af 90 familier i en typisk kommune, som ikke havde betalt deres boligydelse til tiden. Det er altså næsten 2½ gang flere end i dag,” forklarer Ane Arnth Jensen.

Betalingsproblemerne opgøres ved restanceprocenten, der i dag ligger på 0,24 pct. Det svarer til, at boligejerne mangler at betale 24 øre for hver 100 kr., der skulle være betalt til realkreditinstitutterne den 1. januar 2015.

Figur 1: Restancer for ejerboliger og fritidshuse

Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen.

Anm.: Restanceprocenten angiver, hvor stor en andel af de samlede ydelser, der ikke er betalt senest 3½ måned efter terminen.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde