Finansrådet støtter afskaffelse af kontantreglen

Publiceret 06-05-2015
Nyhed

Finansrådet støtter regeringens forslag om delvist at afskaffe kontantreglen, der forpligter alle danske virksomheder til at modtage kontanter.

Håndtering af kontanter er for mange virksomheder en stor økonomisk, administrativ – og i mange tilfælde unødvendig – byrde. Samtidig er der et stort sikkerhedsmæssigt aspekt i forhold til røverier. Derfor støtter Finansrådet regeringens forslag om delvist at afskaffe kontantreglen, der forpligter alle danske virksomheder til at modtage kontanter.
 
Den digitale udvikling og udbredelsen af betalingskort og nye betalingsløsninger betyder, at flere og flere danskere fravælger at betale med kontanter. 
 
-I Finansrådet arbejder vi hen mod det kontantløse samfund. Der bliver gradvist udviklet mange nye brugervenlige og sikre betalingsløsninger som alternativ til kontanter. Men vi er naturligvis med på, at det skal være en gradvis udfasning, og derfor giver det god mening, at udvalgte forretninger i første omgang fortsat er forpligtet til at modtage kontanter, sådan som regeringen lægger op til. Det gælder for eksempel dagligvarebutikker og apoteker, siger vicedirektør i Finansrådet Louise C. Mogensen.
 
Hun peger på, at en afskaffelse af kontantreglen vil spare virksomhederne for at afsætte tid til at hente byttepenge, til at klargøre og afstemme kassen og til at prioritere ressourcer til vagter og overvågningssystemer som følge af risikoen for røveri.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør