Finansrådet ser muligheder i stærkt dansk FinTech økosystem

Publiceret 09-12-2015
Nyhed

Analyse viser stort potentiale for København som nordisk FinTech Hub, men behov for at både offentlige aktører og de etablerede finansielle virksomheder engagerer sig markant mere i at få styrket økosystemet på FinTech området. Finansrådet ser positivt på rapportens anbefalinger.

 
På en konference kaldet ”Copenhagen as a Nordic FinTech Hub” der afholdes på Københavns Rådhus i dag onsdag den 9. december præsenteres resultaterne af en analyse, der omhandler Københavns muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser indenfor FinTech området.
 
I rapporten fremhæves det bl.a., at den finansielle sektor i Danmark traditionelt har været langt fremme på det digitale område. Dog peges der samtidig på, at der er behov for, at både offentlige aktører og de etablerede finansielle virksomheder engagerer sig markant, hvis København skal udvikle sig til et førende FinTech hub. Et stærkere startup-miljø kan både være en fordel for forskning, finaniselle virksomheder og etablerede fintech virksomheder, fordi det er med til at sikre innovation og udvikling af nye fintech løsninger.
 
”De danske banker er blandt de fremmeste digitale banker i verden, både i forhold til nye digitale tjenester til kunderne og i forhold til den avancerede underliggende betalingsinfrastruktur. Det danske realtidssystem for betalinger er i verdensklasse og fungerer som basis for mobilbetalingsløsningerne Swipp og MobilePay. Derfor vil et stærkt FinTech økosystem i København både være et aktiv for bankerne, men også for FinTech virksomhederne, der får mulighed for at samarbejde med digitale frontløbere. Finansrådet støtter derfor varmt op om udviklingen af et stærkt Fintech-miljø” Louise Caroline Mogensen, vicedirektør i Finansrådet.
 
Analysen er igangsat af et offentlig-privat samarbejde bestående af Finansrådet, Københavns Kommune, Finansforbundet, Saxo Bank, Nets, BEC, TRYG, DJØF og CFIR.
 

Reports

CPH FinTech Hub:
Study and recommendations for making Copenhagen a Nordic FinTech hub
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør