Fast lav rente hitter hos boligejerne

Publiceret 30-01-2015
Nyhed

Renten på realkreditlån faldt i 2014. Det gælder især renterne på realkreditlån med længere rentebinding. Det viser dagens tal fra Nationalbanken.

Siden starten af 2014 er den effektive rente inkl. bidrag for de fastforrentede lån faldet med 1 procentpoint. De faldende renter har betydet, at realkreditinstitutterne i august 2014 kunne åbne op for 30-årige lån med en fast rente på 2,5 pct. Siden da er renten fortsat med at falde, og det betød, at institutterne i januar 2015 kunne åbne op for et 30-årigt fastforrentet lån med 2 pct. i rente.

”For boligejerne er det de samlede omkostninger ved at låne, der betyder noget for familiens økonomi, og her spiller renterne selvfølgelig en stor rolle,” siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet, og fortsætter:

”2014 har været et år, der har budt på besparelser for rigtig mange danske familier på grund af de faldende renter. Familierne har været rigtig gode til at bruge fleksibiliteten i det danske realkreditsystem og har omlagt deres eksisterende boliglån til et nyt med en ny og lav rente de næste 30 år.”

Den effektive rente inkl. bidrag for variable lån med rentebinding op til og med et år var i december 2014 1,3 pct. For lån med rentebinding over et år og op til og med fem år betalte familierne 1,3 pct. i rente og bidrag. Valgte man derimod et fastforrentet lån, var renten inkl. bidrag på 3,3 pct.

”Alle uanset temperament kan finde et lån, der passer til familiens behov hos de danske realkreditinstitutter. Den lave rente på de fastforrentede lån har betydet, at over halvdelen af de lån der blev givet i december var med fast rente,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Den effektive rente inkl. bidrag på nye realkreditudlån fordelt på lånetype

Kilde: Nationalbanken

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde