Færre muligheder for familier på boligjagt

Publiceret 10-04-2015
Nyhed

Samlet set står der ca. 3.700 færre huse og ejerlejligheder til salg end for et år siden.

Mulighederne for nye boligejere skrumper. I forhold til samme tid sidste år er 6 pct. færre huse og 17 pct. færre ejerlejligheder til salg. Det viser Realkreditrådet boligudbudsstatistik for marts 2015.   

”Familier på boligjagt har færre boliger at vælge mellem end for et år siden. Samlet set står der knap 3.700 færre huse og ejerlejligheder til salg end for et år siden. Faldet svarer lige knap til det samlede udbud af huse i hele Vestjylland,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet og tilføjer:

”Boligudbuddet plejer at stige en smule, når foråret begynder at melde sig. Derfor står der lidt mere til salg end for en måned siden.”

På landsplan står dog fortsat 38.291 huse til salg og 6.197 ejerlejligheder. 

”Selvom udbuddet af huse gradvist er faldet de seneste tre år, har familier med boligdrømme forsat mange muligheder. Udbuddet af huse er nemlig faldet fra et meget højt niveau. Med andre ord er der ingen grund til bekymring for de mange familier, der her i foråret er på udkig efter et hus,” pointerer Ane Arnth Jensen.

Faldet i boligudbuddet det seneste år er bredt fordelt over hele landet. Udbuddet af huse er faldet mest i Københavns omegn med 17,3 pct. og mindst i Vestjylland med 2,9 pct.

Mens der stadig står mange huse til salg, er situationen en anden for ejerlejligheder. 

”Unge mennesker eller familier på udkig efter en ejerlejlighed i København eller på Frederiksberg har fået markant færre muligheder end tidligere. Det samlede udbud af ejerlejligheder er mere end halveret i forhold til, da der var allerflest til salg,” forklarer Ane Arnth Jensen.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde