Færre familier må vinke farvel til deres bolig

Publiceret 05-03-2015
Nyhed

I februar 2015 endte 268 boliger på tvangsauktion. Det er 19 tvangsauktioner færre end i februar sidste år, og 42 færre end sidste måned. Det viser dagens sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

”Antallet af boliger der er endt på tvangsauktioner har generelt været faldende siden starten af 2012, selv om tallet kan variere fra måned til måned. Det faldende antal tvangsauktioner hænger sammen med, at de danske familier generelt er rigtig gode til at betale ydelsen på deres boliglån til tiden,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Der kan være mange årsager til, at man kan få svært ved at betale ydelsen på sit boliglån, hvilket i sidste ende kan føre til, at familiens bolig ender på tvangsauktion. Tit kan det skyldes et længerevarende fald i indkomsten på grund af fx ledighed eller skilsmisse.

”Selv om et fald i indkomsten ofte er en udfordring for familiens økonomi, er det langt fra alle, der må sætte deres bolig på tvangsauktion. Ofte vil familien kunne finde en løsning sammen med realkreditinstituttet, indtil økonomien er tilbage på rette spor igen,” slutter Ane Arnth Jensen.

Figur: Det sæsonkorrigerede antal tvangsauktioner, januar 2008 – februar 2015

Kilde: Danmarks Statistik

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde