Færre boliger til salg

Publiceret 08-05-2015
Nyhed

I dag står der 57.974 boliger til salg, og det er 4.785 færre end for et år siden. Der er tale om et fald i boligudbuddet for alle boligtyper og for hele landet.

Faldet i boligudbuddet dækker over, at der i dag står 3.098 færre parcel- og rækkehuse til salg, mens der er henholdsvis 1.262 og 425 færre ejerlejligheder og fritidshuse på markedet i forhold til sidste år. Det viser Realkreditrådets tal for boligudbuddet i april 2015. I forhold til marts er der tale om en stigning i boligudbuddet for alle boligtyper.  

”Det seneste par måneder er boligudbuddet steget, men der står færre boliger til salg i forhold til for et år siden. Der er tale om årlige fald for alle boligtyper og et fald, som vi ser over hele landet,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Set over det seneste år er antallet af boliger, der tages af markedet, øget med 12 pct. sammenlignet med det foregående år. Samtidig er antallet af nye boliger på markedet steget med 4 pct.

”Der tages flere boliger af markedet, end der kommer nye boliger på markedet, så derfor falder boligudbuddet,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Antallet af udbudte boliger

Kilde: Realkreditrådet

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde