Få bankrøverier i 1. og 2. kvartal

Publiceret 17-07-2015
Nyhed

Der er begået 5 røverier mod danske banker og sparekasser i det første halvår af 2015. Fortsættelse af den velfungerende erfaringsudveksling og hurtig vidensdeling mellem pengeinstitutterne og Rigspolitiet skal bringe tallet endnu længere ned.

De 5 røverier er antalsmæssigt fordelt på 3 i 1. kvartal og 2 i 2. kvartal. Dermed fortsætter den positive udvikling fra 2014, hvor antallet af røverier faldt til 21 fra 35 i 2013.  
 
-Det er positivt, at den positive udvikling med stadigt færre røverier ser ud til at fortsætte i år. Men vi er kun halvejs inde i 2015, og ét røveri er naturligvis ét for meget, siger forretningskonsulent i Finansrådet, Rasmus Engbæk Larsen.
 

Styrket samarbejde

Udenlandske erfaringer har vist, at antallet af kriminelle anslag mod pengeinstitutterne hurtigt kan ændre sig. Det er derfor vigtigt at sikre en optimal og hurtig videndeling og erfaringsudveksling mellem pengeinstitutter og politikredse. 
 
-Derfor har Finansrådet og Rigspolitiet også styrket samarbejdet omkring kortlægning af statistik over antallet af anslag mod pengeautomater og pengetransporter til brug for et videre analysearbejde, fortæller Rasmus Engbæk Larsen.
 
I forlængelse heraf vil de tre pengetransportører, der lever op til den nationale kontanthåndteringsstandard, fremover deltage i de regelmæssige møder, vi holder i kontaktudvalget mellem politi, posthuse og pengeinstitutter.
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør