Ejerlejlighederne lægger krisen bag sig

Publiceret 21-07-2015
Nyhed

Handlen med ejerlejligheder er gået frem, og antallet af solgte lejligheder er oppe på et niveau, som ikke er set siden før krisen. Samtidig er antallet af ejerlejligheder udbudt til salg på et lavt niveau, som også svarer til før krisen.

Samlet blev der i løbet af første kvartal 2015 på landsplan solgt ejerlejligheder svarende til over 65 pct. af antal lejligheder til salg ved udgangen af kvartalet. Det viser Realkreditrådets opgørelse af antallet af solgte ejerlejligheder i forhold til antal lejligheder til salg.

”Der gennemføres flere ejerlejlighedshandler, og samtidigt viser udbuddet en faldende tendens, så andelen af salg i forhold til antallet af udbudte ejerlejligheder stiger. En forklaring kan blandt andet være, at flere lejligheder sælges direkte fra mægler og dermed ikke udbydes til salg på internettet,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

Realkreditrådets Boligudbudsstatistik viser, at antallet af ejerlejligheder udbudt til salg er faldet med næsten 16 pct. det seneste år fra 8.047 til 6.799 ved udgangen af juni måned. De ejerlejligheder, som er til salg, udbydes også i kortere tid end for et år siden.

”Lejlighederne har i gennemsnit været til salg i 4,5 måneder, når de sælges. For et år siden stod de til salg i næsten et halvt år. I samme periode er udbudspriserne steget i omegnen af 15 pct., så ejerlejligheder nu i gennemsnit udbydes til omkring 27.000 kr. pr. kvm.” siger Peter Jayaswal.

Figur: Udbudte og solgte ejerlejligheder i hele landet, 1. kvartal 2004 – 1. kvartal 2015

Kilde: Realkreditrådet

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde