Danske virksomheder har realkreditlån for 707 mia. kr.

Publiceret 26-03-2015
Nyhed

Det samlede realkreditudlån til virksomheder er vokset over en lang periode og er alene det seneste år gået frem med 38 mia. kr. Det er en stigning på knap 6 pct. i forhold til februar sidste år, viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

Realkreditlån udgør over 70 pct. af den samlede långivning til virksomheder udenfor den finansielle sektor, og for langt de flest brancher udgør realkreditfinansiering over 50 pct. af det samlede udlån.

”Danske virksomheder har realkreditlån for 707 mia. kr. Dermed har danske virksomheder i stor stil fået glæde af de lave renter på realkreditlån, og det giver dem en konkurrencefordel. Realkreditlån er nemlig samlet set billigere end i andre lande, og det trækker dermed danske virksomheders omkostninger ned,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Figur: Udestående mængde af realkreditlån til virksomheder fordelt på låntype

Kilde: Nationalbanken

Anm.: Alle brancher i alt er fratrukket udlån til pengeinstitutter, forsikring og finansvirksomheder, samt lønmodtagere, pensionister, mv.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde