Danske unge vinder international business-konkurrence

Publiceret 03-07-2015
Nyhed

Tre HHX-elever fra Randers løb af med sejren i den internationale finale i iværksætterkonkurrencen European Business Game, der netop er afholdt i Dubrovnik i Kroatien. Nu skal de hjem og have patent på ideen.

Med en virksomhedsidé pakket i bagagen lykkedes det torsdag tre HHX-studerende fra Randers at løbe af med sejren i den internationale finale i European Business Game, der er en iværksætterkonkurrence for gymnasie- og handelsskoleelever.
 
Michelle Linde, Kasper Steendahl og Pernille Byg, der læser HHX på Tradium i Randers, vandt finalen med en fiktiv virksomhed, de kalder TW Spoon. Virksomheden er bygget op omkring et helt nyt produkt rettet mod professionelle kokke: En ske, der både kan måle temperatur og vægt. 
 
Da de tre unge vandt den danske finale i København i april, lød begrundelsen:
 
-Vinderprojektet er en unik kombination af en vægt og et termometer, samlet i en ske. Rapporten dækker hele værdikæden fra behov over produktion og markedsføring til kundernes behov. Prototypen viser, hvor langt fremme, holdet er med udviklingen. Dommerpanelet forventer derfor – ja vi nærmest kræver – at se TW Spoon på markedet inden for kort tid.
 
I går kunne de så yderligere sole sig i begrundelsen fra de internationale dommere:
 
-Det var den mest gennemarbejdede forretningsplan med det mest innovative produkt. Forretningsplan og præsentation var på et meget højt niveau, og det danske hold svarede kort og præcist på dommernes spørgsmål.
 
Det er første gang i EBG’s 24-årige historie, at et elev-hold fra en HHX-skole har vundet den internationale finale – og den danske, for den sags skyld.
 
-Det har været en vild oplevelse at deltage i sådan en konkurrence, siger Michelle Linde fra Dubrovnik.
 
-Det er stadig ikke gået op for os, at vi nu kan kalde os europamestre i EBG – vi er meget tilfredse og stolte over vores præsentation, fortsætter Michelle og tilføjer, at hun og Kasper nu går i gang med at starte virksomheden op, og vil tage patent på ideen, så snart de kommer hjem fra Kroatien.
 
I Danmark har mere end 1400 elever fra landets gymnasier deltaget i konkurrencen, som Finansrådet er hovedsponsor for. Michelle Linde, Kasper Stendahl og Pernille Byg, der netop er blevet færdige med 2.G (HHX), vandt førstepræmien og kr. 25.000 i den danske finale. I Kroatien var præmien trofæet, man kan se på billedet – og en VIP-aften på Dubrovniks hotteste natklub.
 
Du kan læse mere om konkurrencen på business-games.dk

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør