Cybersikkerhed – en samfundsudfordring

Publiceret 24-09-2015
Nyhed

Cybercrime er blevet ’big business’. Store amerikanske selskaber som Home Depot, eBay og Apple har de seneste år fået hacket store mængder af kundeoplysninger. FBI vurderer, at Kina har hacket sig ind i alle større virksomheder i USA. I Danmark vurderer man, at hver tiende virksomhed, organisation eller offentlig myndighed er hacket inden for det seneste år.

Cyberkriminalitet har også mærkbare konsekvenser for den enkelte borger og forbruger, der risikerer at få udstillet personfølsomme oplysninger og blive udsat for svindel ved hjælp af for eksempel phishingmails og andre former for svindel.
 
For at finde den rette balance mellem cybersikkerhed og brugervenlighed er der behov for en bred indsats, hvor offentlige myndigheder, viden- og uddannelsesinstitutioner, virksomheder og forbrugere samarbejder om at løse udfordringerne.
 
Kort sagt: Cybersikkerhed bør sættes højt på samfundsdagsordenen.
 
Det handler Finansrådets konference ’Cybersikkerhed – en samfundsudfordring’ kort fortalt om. Konferencen finder sted mandag den 28. september i Finanssektorens Hus i København. Paneldeltagerne er Troels Ørting Jørgensen, som er it-sikkerhedsdirektør i Barclays og tidligere chef for European Cybercrime Center i Europol, Morten Bødskov (S), der er formand for folketingets erhvervsudvalg, Jan Rytkjær Callesen, (DF), it-ordfører og medlem af erhvervsudvalget, samt Mads Nørgaard Madsen, der er partner og leder i ’Consulting – Security & Technology i PwC, der i efteråret offentliggør resultaterne af den hidtil største analyse af it-sikkerheden i Danmark.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør