Christine Antorini åbnede Pengeugen

Publiceret 10-03-2015
Nyhed

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) var med, da eleverne i 9. C på Søhusskolen i Odense satte penge og privatøkonomi på skoleskemaet på Pengeugens første dag. I alt deltager ca. 400 skoler landet over i Pengeugen.

Det er Finansrådet, der i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening, står bag Pengeugen. På Søhusskolen i Odense fortalte Finansrådets vicedirektør Louise Mogensen eleverne om indholdet i Pengeugen, herunder om to helt nye klassekonkurrencer, der omhandler penge og privatøkonomi. Konkurrencerne løber af stablen i uge 11. 
 


-Dilemmaspillet "Nå dit mål", hvor eleverne i 7. og 8. klasse skal hjælpe Louise med at spare op til en dyr PC. Husk, at vi hver dag på Snapchat giver et godt tip til "Nå dit mål”. 1. præmien er kr. 10.000 til klassekassen.
 
-Derudover er der Instagram-konkurrencen, hvor ALLE kan uploade et billede af et økonomisk dilemma på #pengeuge.
 
-I kan læse mere om konkurrencerne og hvordan I deltager på www.pengeuge.dk, forklarede Louise Mogensen.
 

Christine Antorini lyttede med. 
 
Sammen med Tonny Thierry Andersen, formand, Finansrådet og Jens Peter Christensen, formand, Danmarks Matematiklærerforening har ministeren skrevet et læserbrev om Pengeugen, hvori det bl.a. hedder: 
 
-Pengeuge er et godt eksempel på, hvordan de nye muligheder i folkeskolereformen for samarbejde mellem skolen og det omgivende samfund kan bruges, så langt færre unge havner i uoverskuelige gældsfælder.
 
-Behovet for at øge de unges finansielle forståelse ved at inddrage privatøkonomi i matematik- og samfundsfagsundervisningen og folkeskolereformens ambitioner om en åben skole smelter i tilfældet ”Pengeuge” sammen. Det er vores fælles ambition, at eleverne i denne uge får øjnene op for matematikken i hverdagen, og at undervisningen er et skridt mod, at flere unge får et fornuftigt forhold til deres egen økonomi.
 
 

Ministeren svarede også på spørgsmål fra 9. C. 
 
 

 Der blev lyttet efter en ekstra gang…
 
 

Søhusskolen havde valgt at benytte sig af muligheden for at få en ekstern underviser i skikkelse af den lokale bankrådgiver Peter Ellegaard Toft. Han overtog pladsen bag katederet fra Børne- og undervisningsministeren.   
 
 

Peter Toft Ellegaard Tofts førte eleverne sikkert igennem privatøkonomiens grundelementer. 
 
 

Der blev lyttet til de gode råd og forklaringer.
 
 

Elevernes viden blev også testet i en speciel udgave af Jeopardy tematiseret omkring privatøkonomi. Christine Antorini meldte sig frivilligt til pigernes hold.  

 

Undervisningen blev afsluttet med en selfie.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør