Boligudbud uændret i juni

Publiceret 08-07-2015
Nyhed

Udbuddet af parcel- og rækkehuse var uændret i juni, mens udbuddet af ejerlejligheder steg en anelse. Over det senest år er boligudbuddet faldet i hele landet. Det viser Realkreditrådets opgørelse af boligudbuddet for juni.

Ved udgangen af juni var der 58.952 ejerboliger annonceret på internettet. Det er 58 flere end i slutningen af maj. Set over det seneste år er udbuddet faldet med 6.053 boliger. Faldet fordeler sig på 4.130 parcel- og rækkehuse, 1.248 ejerlejligheder samt 675 færre fritidshuse. 

”Boligudbuddet stiger typisk i forårsmånederne, hvor mange boligsælgere sætter deres bolig til salg. I juni har boligudbuddet på landsplan ikke ændret sig meget, men kigger man et år tilbage, er boligudbuddet nu 9,3 pct. lavere,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Udbuddet af parcel- og rækkehuse er faldet mest i Københavns omegn, hvor der er 28,1 pct. færre boliger til salg end for et år siden. Udbuddet er gået mindst tilbage i Sydjylland, hvor antallet af parcel- og rækkehuse til salg er faldet med 5,9 pct.

”Mængden af boliger til salg falder ikke lige hurtigt alle steder, men der er blevet længere mellem ”Til salg”-skiltene i hele landet, og køberne har nu færre boliger at vælge imellem end for et år siden.” siger Ane Arnth Jensen.

Samlet står der i Danmark 39.334 parcel- og rækkehuse og 6.799 ejerlejligheder til salg.

”Udbuddet af huse er de seneste år faldet fra et relativt højt niveau, og der er omkring dobbelt så mange huse til salg nu som for ti år siden. Anderledes ser det ud på ejerlejlighedsmarkedet, hvor udbuddet nu er på omtrent samme lave niveau, som vi så i årene inden krisen,” siger Ane Arnth Jensen.
  

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde