Boligskatterne får endnu et nøk opad

Publiceret 08-07-2015
Nyhed

Aftalen mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomiske rammer for 2016 betyder, at de afgiftspligtige grundværdier må stige med 6,6 pct. i 2016.

”Aftalen giver kommunerne mulighed for at sætte ejendomsskatterne mærkbart op i 2016. Mange boligejere skal derfor være opmærksomme på, at de skal have flere penge op af lommen til næste år,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

I modsætning til den statslige ejendomsværdiskat, er den kommunale ejendomsskat – også kaldet grundskylden – ikke underlagt et skattestop, men derimod et skatteloft. Det er kommunerne, der sammen med regeringen fastlægger loftet og dermed, hvor meget boligejerne kan komme til at betale mere i ejendomsskat.

Selvom loftet er fastlagt, er det usikkert, hvor meget ejendomsskatterne kommer til at stige i de enkelte kommuner i 2016. Kommunerne kan nemlig også regulere procentsatsen for ejendomsskatten, den såkaldte grundskyldspromille. Dermed kan den enkelte boligejer godt opleve en større stigning i 2016.

”Ejendomsskatterne er steget meget i Danmark siden 2000, og kun i få lande er boligskatterne steget ligeså meget som herhjemme. Stigningerne har skubbet den samlede ejendomsbeskatning så meget op, at Danmark har den fjerde højeste beskatning af fast ejendom i EU,” siger Peter Jayaswal.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde