Boligejernes betalingsproblemer på laveste niveau i syv år

Publiceret 04-11-2015
Nyhed

Boligejernes betalingsproblemer skrumper. Det viser Realkreditrådets tal for restancer for 3. kvartal 2015. Omkring 3.500 familier er bagud med betalingerne på deres boliglån, og det er ca. 400 færre end for et år siden.

”Langt de fleste af landets boligejere betaler til tiden, og det lille fåtal af boligejere med problemer skrumper. Antallet af familier med betalingsproblemer er faldet år efter år og er nu på det laveste niveau i syv år,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

Siden starten af 2010 er antallet af boligejere, der er bagud med betalingerne, gennemsnitligt skrumpet med knap 1.000 boligejere om året.

”Da danskerne begyndte at ryste krisen af sig i 2010, faldt boligejernes betalingsproblemer markant. Efterfølgende er det gået lidt langsommere, men i den rigtige retning. Og det seneste år er betalingsproblemerne skrumpet med lidt over 400 boligejere,” forklarer Peter Jayaswal.

Realkreditrådet opgør en restanceprocent, der angiver hvor meget boligejere er bagud med betalingerne på deres realkreditlån. Aktuelt er restanceprocenten 0,24 pct. Det betyder, at boligejerne mangler at betale 24 øre for hver 100 kr., der skal betales til realkreditinstitutterne.

Figur 1: Antal boligejere, der er bagud med boligydelsen på deres realkreditlån

Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen.

Anm.: Opgørelsen tager udgangspunkt i boligejere, der ikke har betalt ydelsen senest 3½ måned efter terminen.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde