Afdragsfrihed på retur

Publiceret 27-07-2015
Nyhed

Danske familier har reduceret deres lån uden afdrag med 50 mia. kr. det seneste år. Det skyldes især et fald i variabelt forrentede lån uden afdrag. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank for juni 2015.

Det seneste år er lån uden afdrag faldet med 50 mia. kr. Dermed er andelen af udlånet, hvor der ikke betales afdrag, faldet fra 55 pct. til 53 pct. af det samlede udlån.  

”Det seneste år har lån med afdragsfrihed været på retur. Det er især blevet dyrere for låntagerne at have variabelt forrentede lån, hvor der ikke betales afdrag, og det kan have fået folk til at søge over mod andre låntyper,” siger Peter Jayaswal, underdirektør for Realkreditrådet og fortsætter:   

”De meget lave renter har samtidig betydet, at folk har kunnet få billige lån med mere plads til at afdrage. Og det betyder, at familien kan få høvlet mere og hurtigere af deres gæld.”

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde