38.000 flere boligejere afdrager

Publiceret 26-11-2015
Nyhed

Over det seneste år er antallet af boligejere, der afdrager, steget med ca. 38.000.

Det seneste år er andelen af lån med afdrag til boligejere steget med 3 procentpoint, og i dag afdrager 47,7 pct. af alle boligejere på deres realkreditlån. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

”Det seneste år har vi set en klar trend mod færre afdragsfrie lån og flere lån med afdrag. Stigningen i lån med afdrag svarer til, at omkring 38.000 flere boligejere afdrager. Stigningen betyder, at der i dag er næsten ligeså mange boligejere, der afdrager, som der er boligejere med afdragsfrie lån,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Faldet i afdragsfrie lån til boligejere skyldes primært et fald i de variabelt forrentede lån uden afdrag. Det seneste år er beholdningen af afdragsfrie lån med variabel rente faldet med ca. 54 mia. kr., mens fastforrentede lån uden afdrag er steget en smule.

”Vi har i en længere periode haft en historisk lav rente. Det har gjort det nemmere for danskerne at afdrage. Samtidig har de lavere renter ført til, at dem, der allerede afdrager, i gennemsnit afdrager mere på deres gæld end tidligere,” afslutter Ane Arnth Jensen.

Figur: Andelen af realkreditudlån til ejerboliger og fritidshuse, med og uden afdrag for lønmodtagere og pensionister

Kilde: Danmarks Nationalbank

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde