Svag stigning i antallet af klager i Realkreditankenævnet

Publiceret 28-05-2014
Nyhed

p class="subheader">Realkreditankenævnet har i dag offentliggjort deres årsberetning for 2013. I 2013 behandlede Realkreditankenævnet 257 sager mod 209 sager i 2012. Dermed har Realkreditankenævnet fået lidt flere sager, selvom det stadig er et lavt antal i forhold til det samlede antal lån til de danske boligejere.

”En del af klagerne har handlet om de seneste års bidragsstigninger. Det er forståeligt, at boligejerne er optaget af prisen på deres boliglån. Men bidragsstigningerne skyldes bl.a. øgede kapitalkrav til realkreditinstitutterne, som er en regning fra EU. Det er ikke mindst for at kunne leve op til disse udefrakommende krav, at der er behov for, at realkreditinstitutterne kan justere det økonomiske grundlag over lånets løbetid”, siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet.

I stort set alle sager bliver realkreditinstituttet frifundet. Det gælder også i forhold til sagerne om bidragsforhøjelser. Det viser, at institutternes adgang til at hæve bidraget er en del af låneaftalen, samt at nævnet finder forhøjelserne rimelige.

Realkreditankenævnet består af en uvildig formand, som er højesteretsdommer, og en række medlemmer, som er udpeget af henholdsvis Forbrugerrådet Tænk samt Realkreditforeningen og Realkreditrådet.

Du kan besøge Realkreditankenævnets hjemmeside ved at klikke her.