Stor prisstigning på huse

Publiceret 02-07-2014
Nyhed

I april steg priserne på huse og ejerlejligheder i forhold til marts. Priserne på huse gik op med 3,2 pct., og ejerlejlighederne blev handlet 1,8 pct. over niveauet måneden før. I forhold til for et år siden er priserne på huse og ejerlejligheder steget henholdsvis 2,7 pct. og 9,2 pct. Det viser Danmarks Statistiks ejendomssalg for april 2014.

”Prisen på huse tog et kraftigt hop op med 3,2 pct. i april. Man skal være varsom med at tolke udviklingen på baggrund af en enkelt måned, men huspriserne har været stigende gennem foråret og er i dag 2,7 pct. højere end for et år siden,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

”Med den store prisstigning på huse i april synes den positive prisudvikling at have bidt sig fast. Men vi har stadig til gode at se de stigende priser sprede sig til alle egne af landet. Hidtil har prisudviklingen været koncentreret omkring landets største byer,” siger Peter Jayaswal.

”På ejerlejlighedsmarkedet stiger priserne også pænt med 1,8 pct. i april, og priserne har generelt været opadgående siden 2012,” siger Peter Jayaswal og fortsætter: ”Det seneste år er priserne på ejerlejligheder steget godt 9 pct.”

Figur: Prisindeks på ejendomme, Indeks 2006=100

[Figur: Prisindeks på ejendomme, Indeks 2006=100]

Kilde: Danmarks Statistik