Stadig færre må gå fra hus og hjem

Publiceret 04-09-2014
Nyhed

Antallet af boliger på tvangsauktion fortsætter med at falde. I august var 228 boliger på tvangsauktion, og det er 82 færre end i sidste måned. Det viser nye sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.
 

Tallet svinger fra måned til måned, men overordnet set er antallet af tvangsauktioner det laveste i seks år. I år har der samlet set været 2.300 tvangsauktioner. Det er omtrent 800 færre end i samme periode sidste år.
 

”Antallet af tvangsauktioner er faldet det seneste år. Det faldende antal tvangsauktioner er positivt og skyldes især, at færre boligejere har problemer med at betale ydelsen på deres boliglån,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
 

Boligejerne har generelt styr på deres økonomi, og flere betaler deres boligydelse til tiden. I dag er omkring 3.900 boligejere bagud med terminen. Det er 700 færre end sidste år, og niveauet er det laveste siden 2008.
 

”Færre boligejere har i år haft betalingsproblemer, blandt andet fordi det går bedre i dansk økonomi og ledigheden falder. Særligt længerevarende ledighed har betydning for, om folk kan betale deres lån til tiden. Antallet af langtidsledige falder, og det seneste år er der blevet knap 5.000 færre langtidsledige,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Antal sæsonkorrigerede tvangsauktioner samt antal langtidsledige personer, 2008-2014, hele landet

Kilder: Statistikbanken.dk, Jobindsats.dk